Categories
Frågor

SEO Termer

Inom SEO även kallat sökmotoroptimering finns många olika termer och tekniker. Nedan har jag listat ett axplock av dom viktigaste termerna.

On-page SEO

On-page SEO är ganska simpelt att förstå. Det är all SEO teknik som implementeras på en webbplats

Off-page SEO

Off-page SEO är all SEO teknik som implementeras på webbplatser som inte är på själva webbplatsen. När man talar om Off-page så handlar det till stor del av backlinks som fungerar som en form av rekommendation från någon.

Site Audit

Genom en Site Audit får man uttömande information på en webbplats hälsa i förhållande till SEO om vad som kan förbättras.

Organisk SEO

När du söker via en sökmotor kommer sökmotorn att exponera det som är mest relevant till din sökning. Organisk SEO tillhör on-page SEO och handlar om informationen på webbsidan även kallat copy där önskade nyckelord implementeras naturligt i informationen med tillhörande koder som h1-h6 taggar.

Teknisk SEO

När det kommer till teknisk SEO så är huvudsyftet att optimera infrastrukturen på webbplatsen. Om du tänker dig att SEO är som att bygga ett hus så handlar teknisk SEO om att bygga ett starkt fundament. On-page är en del av teknisk SEO men termer som crawling, indexering, laddningsstider, koder, innehåll, strukturerad data, SSL m.m. är ett axplock av det man bearbetar i teknisk SEO.

White hat

Det finns tre olika typer av hattar i cybervärlden där man talar om black hat, grey hat och white hat. White hat kan man säga är dem nobla riddarna som förhåller sig efter regler, etik och moral. Detta är viktigt för att inte bli bestraffad av sökmotorerna. Google uppdaterar sina algoritmer med jämna mellanrum och har man inte rent mjöl i påsen redan från början så blir det svettigt!

Om du vill veta mer om hur SEO fungerar kan du läsa det här. Om du är på jakt efter en SEO-konsult med rent mjöl i påsen, ring eller maila mig idag!